25 May 2013

petua putihkan ketiak n celah peha.. amalkan mmg berkesan....=)


perempuan sellu mengidamkan ketiak and alat sulit yg putihkan..... mcm gambar kat bawah nie.... so cube try petue2 yg sal letak kat bawah nie.... insyaallah berkesan dgn izin allah s.w.t... selamat mencube..... =)


1. Salah satu cara untuk memutihkan ketiak yang hitam adalah dengan menggunakan limau nipis dan kapur sirih. Caranya ialah dengan memerahkan sebiji limau nipis dan campurkan dengan sedikit kapur sirih. Sapukan di bawah ketiak dan biarkan selama 15 minit sebelum dicuci dengan air bersih. Lakukan tiga kali seminggu....yg nie aku sendiri pon xpernah try..tpi sllu org cakap ianya berkesan....tpi this one just for ketiak okey...actually this one copy n paste...hahahha...

2. cuci ketiak dengan parutan lemon dan timun dan biarkan dalammase 15 minit hingga ke 20minit...lepas tu basuh bersih dgn air suam..... yg nie kekadang gak aku amalkan.. huhu...this one both ok....

3. gunakan tawas bercampur air suam sikit.. then gosokkan ketiak dgn span or kain basah... yg nie blm pnh try..

4. guna sabun papaya..(sabun betik yg sllu ade jualkat pasr or kedai jamu...).then amek span or kain basah.. sapu padaketiak n celah peha.... amalkan setiap kli mandi.....yg nie aku dah try confirm berkesan...=) this one ketiak n celahpeha ok......=)

5. amek ubat gigi....then sapu kat ketiak sikit je tau.. then biarkan 5 minit.... insyaallah berkesan....=)) jgn letak byk sangt kang panas susah plak.... hehehheh....this one just utk ketiak....

-- > this one adalah cara-cara mengekalkan dan memutihkan ketiak hitam:

a) setiap kali nak cukur tu pastikan pisau cukur tu betul-betul tajam (nak senang beli je baru)
b) guna shaving cream dan cukur pada satu arah saja
c) gunakan scrub secara teratur dan gosok perlahan-lahan supaya sel kulit mati dapat ditanggalkan (berhenti jika pedih)
d) hahaahah… nak senang guna tips orang tua-tua dulu guna tawas xpun gune NIVEA whitening deodorant.. =)

18 comments:

mamamyja said...

Salam,

nice info.. ehehe. Done follow you yea.. tapi using nama eyja ghani.. ahaks

kent chan said...

thanks ntuk info :)

awanberkata said...

petua yg mnarik untk try.. Tq

adik kecik said...

Thanks 4 inform

Yani Ismail said...

thanks 4 da info

P.A. said...

time kacih atas petua ni....sy follow sini...jom follow sy blk..serojatiara8412.blogspot.com

Anonymous said...

Nivea tu tk berapa berkesan lah. I dah try 3 bulan, sama je, takde hasil pun.

Anonymous said...

Nivea tu tk berapa berkesan lah. I dah try 3 bulan, sama je, takde hasil pun.

NURUL AQIDAH AZAHAR said...

good tips

Anonymous said...

Guna nivea yg stick,yg macam lilin tu,jangan guna yg spray sebab tu la salah 1 punca ketiak hitam..i n my sister dah try n memang berkesan xsampai 3 bulan. Dulu ketiak memang hitam sangat sebab xpernah stop pakai yg spray,n then i got idea change to stick,it really works.

Anonymous said...

Nivea roll on pon mmg berkesan..dr dulu smpai skrg sy pakai deodorant nivea ni dh lebih 17 tahun..ketiak mmg x prnh gelap..

Anonymous said...

Nivea brkesan laaa..ketiak i x prnh hitam sikit pon..

sash_up dorll said...

Cuba product Xtreme Brite Gel memang berkesan. Dah cuba mcm mcm tp yg ini paling berkesan. Boleh tengok review di IG @dyxcloset atau facebook Xtreme Brite Gel Malaysia. Thumbs up!!

maira said...

kecik2 tk suka mandi so sekarang bila dh besar, badan dh berkerak hitam..lutut siku celah peha semua..mak aii..kalau guna sabun pepaya pon boleh hilang smua ke?

Anonymous said...

Carilah cara n tips

Farhah said...

Ada lagi ke orang rajin nak buat semua ni
untuk cerahkan kulit. Hehehee. Batu tawas pun susah nak carik. eh ade jual kat mana ek? Boleh jadi pengganti deodorant orang kata.

Intan Marlina said...

Assalamualaikum... Bismillahirahmanirrahim... senang sekali saya bisa menulis
dan berbagi kepada teman2 melalui tempat ini,
sebelumnya dulu saya adalah seorang pengusaha dibidang property rumah tangga
dan mencapai kesuksesan yang luar biasa, mobil rumah dan fasilitas lain sudah saya miliki,
namun namanya cobaan saya sangat percaya kepada semua orang,
hingga suaatu saat saya ditipu dengan teman saya sendiri dan membawa semua yang saya punya,
akhirnya saya menanggung hutang ke pelanggan-pelanggan saya totalnya 270 juta dan di bank totalnya 350 juta ,
saya sudah stress dan hampir bunuh diri anak saya 3 orang masih sekolah di smp / sma dan juga anak sementara kuliah,tapi suami saya pergi entah kemana dan meninggalkan saya dan anak-anaknya ditengah tagihan hutang yang menumpuk,
demi makan sehari hari saya terpaksa jual nasi bungkus keliling dan kue,
ditengah himpitan ekonomi seperti ini saya bertemu dengan seorang teman
dan bercerita kepadanya, alhamdulilah beliau memberikan saran kepada saya.
dulu katanya dia juga seperti saya setelah konsultasi dengan Mbah Saroh hidupnya kembali sukses,
awalnya saya ragu dan tidak percaya tapi selama satu minggu saya berpikir
dan melihat langsung hasilnya, `
saya akhirnya bergabung di Program Pesugihan Putih Uang Gaib Tanpa Resiko dan semua petunjuk Mbah Saroh saya ikuti dan hanya 2 hari astagfirullahallazim,
alhamdulilah demi allah dan anak saya,
akhirnya uang gaib 1,5m yang saya mohonkan benar benar ada di tangan saya,
semua hutang saya lunas dan sisanya buat modal usaha,
kini saya kembali sukses terimaksih Mbah Saroh saya tidak akan melupakan jasa mbah. yakin dan percaya insya allah,
saya sudah buktikan demi allah silakan kunjungi website di www.pesugihanputihuanggaib.xtgem.com atau KLIK DISINI

Intan Marlina said...

Assalamualaikum... Bismillahirahmanirrahim... senang sekali saya bisa menulis
dan berbagi kepada teman2 melalui tempat ini,
sebelumnya dulu saya adalah seorang pengusaha dibidang property rumah tangga
dan mencapai kesuksesan yang luar biasa, mobil rumah dan fasilitas lain sudah saya miliki,
namun namanya cobaan saya sangat percaya kepada semua orang,
hingga suaatu saat saya ditipu dengan teman saya sendiri dan membawa semua yang saya punya,
akhirnya saya menanggung hutang ke pelanggan-pelanggan saya totalnya 270 juta dan di bank totalnya 350 juta ,
saya sudah stress dan hampir bunuh diri anak saya 3 orang masih sekolah di smp / sma dan juga anak sementara kuliah,tapi suami saya pergi entah kemana dan meninggalkan saya dan anak-anaknya ditengah tagihan hutang yang menumpuk,
demi makan sehari hari saya terpaksa jual nasi bungkus keliling dan kue,
ditengah himpitan ekonomi seperti ini saya bertemu dengan seorang teman
dan bercerita kepadanya, alhamdulilah beliau memberikan saran kepada saya.
dulu katanya dia juga seperti saya setelah konsultasi dengan Mbah Saroh hidupnya kembali sukses,
awalnya saya ragu dan tidak percaya tapi selama satu minggu saya berpikir
dan melihat langsung hasilnya, `
saya akhirnya bergabung di Program Pesugihan Putih Uang Gaib Tanpa Resiko dan semua petunjuk Mbah Saroh saya ikuti dan hanya 2 hari astagfirullahallazim,
alhamdulilah demi allah dan anak saya,
akhirnya uang gaib 1,5m yang saya mohonkan benar benar ada di tangan saya,
semua hutang saya lunas dan sisanya buat modal usaha,
kini saya kembali sukses terimaksih Mbah Saroh saya tidak akan melupakan jasa mbah. yakin dan percaya insya allah,
saya sudah buktikan demi allah silakan kunjungi website di www.pesugihanputihuanggaib.xtgem.com atau KLIK DISINI

Post a Comment