25 May 2013

petua putihkan ketiak n celah peha.. amalkan mmg berkesan....=)


perempuan sellu mengidamkan ketiak and alat sulit yg putihkan..... mcm gambar kat bawah nie.... so cube try petue2 yg sal letak kat bawah nie.... insyaallah berkesan dgn izin allah s.w.t... selamat mencube..... =)


1. Salah satu cara untuk memutihkan ketiak yang hitam adalah dengan menggunakan limau nipis dan kapur sirih. Caranya ialah dengan memerahkan sebiji limau nipis dan campurkan dengan sedikit kapur sirih. Sapukan di bawah ketiak dan biarkan selama 15 minit sebelum dicuci dengan air bersih. Lakukan tiga kali seminggu....yg nie aku sendiri pon xpernah try..tpi sllu org cakap ianya berkesan....tpi this one just for ketiak okey...actually this one copy n paste...hahahha...

2. cuci ketiak dengan parutan lemon dan timun dan biarkan dalammase 15 minit hingga ke 20minit...lepas tu basuh bersih dgn air suam..... yg nie kekadang gak aku amalkan.. huhu...this one both ok....

3. gunakan tawas bercampur air suam sikit.. then gosokkan ketiak dgn span or kain basah... yg nie blm pnh try..

4. guna sabun papaya..(sabun betik yg sllu ade jualkat pasr or kedai jamu...).then amek span or kain basah.. sapu padaketiak n celah peha.... amalkan setiap kli mandi.....yg nie aku dah try confirm berkesan...=) this one ketiak n celahpeha ok......=)

5. amek ubat gigi....then sapu kat ketiak sikit je tau.. then biarkan 5 minit.... insyaallah berkesan....=)) jgn letak byk sangt kang panas susah plak.... hehehheh....this one just utk ketiak....

-- > this one adalah cara-cara mengekalkan dan memutihkan ketiak hitam:

a) setiap kali nak cukur tu pastikan pisau cukur tu betul-betul tajam (nak senang beli je baru)
b) guna shaving cream dan cukur pada satu arah saja
c) gunakan scrub secara teratur dan gosok perlahan-lahan supaya sel kulit mati dapat ditanggalkan (berhenti jika pedih)
d) hahaahah… nak senang guna tips orang tua-tua dulu guna tawas xpun gune NIVEA whitening deodorant.. =)

9 comments:

mamamyja said...

Salam,

nice info.. ehehe. Done follow you yea.. tapi using nama eyja ghani.. ahaks

kent chan said...

thanks ntuk info :)

awanberkata said...

petua yg mnarik untk try.. Tq

adik kecik said...

Thanks 4 inform

Yani Ismail said...

thanks 4 da info

P.A. said...

time kacih atas petua ni....sy follow sini...jom follow sy blk..serojatiara8412.blogspot.com

Anonymous said...

Nivea tu tk berapa berkesan lah. I dah try 3 bulan, sama je, takde hasil pun.

Anonymous said...

Nivea tu tk berapa berkesan lah. I dah try 3 bulan, sama je, takde hasil pun.

NURUL AQIDAH AZAHAR said...

good tips

Post a Comment